Ga naar de inhoud

Workshop macrofotografie

€79,-

workshop macrofotografie

Wil jij leren hoe je echt mooie macrofoto’s kunt maken? Ontdek de verschillen tussen een close-upfoto en een echte macrofoto en ga direct zelf aan de slag tijdens onze workshop macrofotografie. Je kunt een macrolens lenen.

Wat ga je leren?

Hoe ziet de workshop eruit?

Inleiding op macrofotografie
We beginnen met een inleiding op de macrofotografie. We bespreken het verschil tussen een close-up en een echte macrofoto en laten je kennis maken met verschillende soorten macrofotografie.

Technische aspecten macrofotografie
Macrofotgrafie is ontzettend leuk en er komt een hoop bij kijken. Hoe werkt scherptediepte bij macrofotografie en hoe zorg je ervoor dat je foto goed scherp is? Wat moet je doen met je belichting? En welke opties heb je eigenlijk om macrofoto’s te maken? Dit bespreken we allemaal, zodat je zelf in staat bent om de mooiste macrofoto’s te maken!

Macrolens lenen
We lenen een reeks macrolenzen lenen van Laowa. Laowa maakt macrolenzen voor heel veel verschillende camera’s. En als jij nu net een camera hebt waar ze geen macrolens voor hebben, dan kijken we of we het met adapters kunnen oplossen. We doen ons best om te zorgen dat iedereen een macrolens of iets vergelijkbaars kan uitproberen. Het kan wel zijn dat we tijdens de workshop wat moeten doorwisselen met lenzen zodat iedereen een macrolens kan uitproberen.

Buiten fotograferen
Dan gaan we buiten foto’s maken in de prachtige tuinen van Appeltern. Wij geven je verschillende opdrachten mee die je helpen om te ontdekken wat je allemaal met macrofotografie kunt. Wij lopen zelf ook naar buiten en helpen je met tips en beantwoorden je vragen.


Voor wie is de workshop geschikt?
De workshop is geschikt voor mensen met geen tot weinig ervaring met macrofotografie of voor mensen die al langer macrofoto’s maken, maar nog niet tevreden zijn met de foto’s die ze maken. Wil je kijken of je het leuk vindt om meer met macrofotografie te gaan doen? Heb je al een macrolens, maar wil je er meer uit kunnen halen? Of wil je vooral een leuke middag waar je lekker kunt fotograferen? Dan is dit een ideale workshop voor jou! 

Over de cursus

  • Locatie: De Tuinen van Appeltern (Walstraat 2A, 6629 AD Appeltern). Entreekosten en een parkeermunt zijn inbegrepen, dus als je na afloop van de cursus nog even wil blijven hangen om de prachtige tuinen te zien of nog langer te fotograferen, dan kan dat!
  • Datum: 19 juli 2020 van 09:30 – 12:45
  • Rolstoeltoegankelijk het evenement is rolstoeltoegankelijk. Het park is grotendeels rolstoeltoegankelijk: de hoofdpaden in ieder geval en een deel van de kleinere paden ook
  • Weer: we hopen natuurlijk op mooi zomerweer, maar ook als het regent kunnen we de workshop door laten gaan. We gaan dan fotograferen in overdekte kassen waar ook meer dan genoeg mooie bloemen te vinden zijn
  • Corona: in totaal accepteren we maximaal 30 deelnemers. We zorgen ervoor dat iedereen 1.5 meter afstand kan houden en willen ook aan de deelnemers vragen om die afstand te houden. Wanneer je op de dag van de workshop klachten hebt zoals koorts of neusverkoudheid, vragen we je om thuis te blijven. Je kunt dan uiteraard in de toekomst aan een andere cursus deelnemen of je geld terug krijgen

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven voor de workshop. Wij sturen je binnen 48 uur (maar doorgaans sneller) een reactie ter bevestiging. Ook sturen we een factuur mee met een betaalverzoek. Wij reserveren jouw plaats 3 dagen zonder betaling. Dus als je na drie dagen nog niet betaald hebt, stellen we de plaats weer beschikbaar. Als je binnen 3 dagen de betaling voldoet, weet je zeker dat je mee kunt doen. Heb je nog vragen of wil je eerst meer informatie? Ook dan kun je het onderstaande formulier invullen om met ons in contact te komen.