Ga naar de inhoud

Workshop zwart-witfilm ontwikkelen

€69,-

Workshop zwart-witfilm ontwikkelen

Analoge fotografie blijft altijd een zekere charme houden waar digitaal niet aan kan tippen. Waar het vrij lastig is om zelf kleurenfilms te ontwikkelen, is dit bij zwart-witrolletjes een stuk beter te doen. Door je eigen films te ontwikkelen kun je een hoop geld besparen.

Tijdens deze workshop zwart-witfilm ontwikkelen ga je het volgende leren:

Workshop zwart-witfilm ontwikkelen
Workshop zwart-witfilm ontwikkelen

Analoog rolletje
Om deel te nemen aan de cursus heb je 1 volgeschoten zwart-witrolletje nodig dat nog niet ontwikkeld is. Dit mag kleinbeeld of middenformaat zijn. 

Let op: er zijn enkele zwart-witfilms die op een kleurenfilm gebaseerd zijn. Er staat dan C-41 op het rolletje. Veruit de bekendste is X-P2 van Ilford. Deze rolletjes kunnen we niet ontwikkelen tijdens deze workshop.

Sid legt uit hoe je zwart-witfilms ontwikkelt en na een korte uitleg ga je zelf aan de slag met je eigen filmrolletje. Aan het einde van de workshop heb je dit rolletje volledig ontwikkeld. Sid zal ook aangeven wat je er vervolgens allemaal mee kunt doen. 

Over de docent
Sid Pluijm kan meer met analoge camera’s dan de meeste fotografen met een digitale camera. Ook is hij als een vis in het water in de doka.


Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven voor de workshop. Wij sturen je binnen 48 uur (maar doorgaans sneller) een reactie ter bevestiging. Wij sturen dan een iDeal betaalverzoek toe. Wanneer de betaling voltooid is, is de aanmelding definitief. 

Heb je nog vragen of wil je eerst meer informatie? Ook dan kun je het onderstaande formulier invullen om met ons in contact te komen.

Datum: