Ga naar de inhoud

5 pluspunten van onze fotocursus

Je hebt een prachtige camera, maar haalt er niet uit wat er in zit. Je zou graag meer fotograferen en mooiere foto’s maken, maar je weet niet goed waar je moet beginnen. Dan is de Phocal Complete Fotocursus een uitstekende keuze voor jou. Maar wij geven niet zomaar een fotocursus, wij doen ons best om de cursus zo goed mogelijk én zo leuk mogelijk te maken. Het succes van onze cursus ligt in deze 5 punten.

1. Wij zijn fotografen

Wij staan zelf met één been in het veld. We geven namelijk niet alleen fotocursussen, maar hebben ook stuk voor stuk jarenlange ervaring als fotograaf. 

Hierbij hebben we elk onze eigen specialismen: 

2. Wij zijn camera experts

Er zijn ontzettend veel camera’s: de bekendste merken zijn Nikon, Fujifilm, Panasonic Lumix, Sony, Canon en Olympus (OM-System). En wij zien ze allemaal langskomen: de ene keer het allernieuwste model en de andere keer een spiegelreflexcamera van 20 jaar oud. 

Gelukkig zijn wij hier goed op voorbereid: we hebben alle drie jarenlange ervaring bij fotospeciaalzaak Foto Verweij in Nijmegen. Daardoor kennen we praktisch alle camera’s zo goed dat we deze aan jou kunnen uitleggen. 

Uniek
Dit onderscheidt ons van andere fotocursussen. De meeste cursusdocenten zijn óf fotograaf óf camera-expert. Wij zijn het beiden. Dus ook op een vraag of die specifieke instelling bij die ene camera uit 2009, weten wij gewoon het antwoord. 

 

3. Leer door te doen

Leren fotograferen is als leren autorijden: hoe meer je het doet, hoe beter je wordt. Wij hebben in iedere les praktische opdrachten verwerkt zodat je de theorie direct kunt toepassen. Daardoor blijft de kennis veel beter hangen én dit is voor jou als cursist veel leuker dan alleen maar zitten en luisteren. 

privécursus fotografie

4. Mini-handleiding en cheat sheet

Mini-handleiding
Op de afbeelding hiernaast zie je een deel van onze unieke mini-handleiding. Voor alle instellingen die we uitleggen in Deel 2, laten we in de mini-handleiding precies zien waar je die op de camera kunt vinden. 

Naast deze afbeelding krijg je dus een A4’tje met tekst en uitleg, zoals: “Verplaats je autofocuspunt met de joystick (9) om zelf te kiezen waar je scherpstelt.”

En mocht je denken “ik heb geen Fujifilm X-T2.” Dan hebben we goed nieuws: wij maken deze handleiding voor jouw specifieke camera. Dit doen we al jaren, dus we hebben er al ontzettend veel. En als jij een camera hebt waar we nog geen handleiding voor hebben gemaakt? Dan maken we die gewoon bij. 

Cheat sheet
We hebben een super handige cheat sheet ontwikkeld die je altijd in je fototas kunt stoppen. Als je even niet meer weet hoe je diafragma werkt of wat witbalans was, kun je even spieken en weer door! 

5. De perfecte stok achter de deur

Hoe leuk fotografie ook is, de kans is groot dat je een zetje in de juiste richting nodig hebt om ook écht meer te gaan fotograferen.

Daarom geven wij na elke les een huiswerkopdracht mee. Vaak is dat een opdracht zoals “maak een foto die voldoet aan deze voorwaarden.” Je kunt zelf kiezen of je hier 10 minuten aan besteedt, of dat je er een middag voor uittrekt. 

Bij de volgende les bespreken we de foto’s van alle deelnemers. Zo krijg je feedback op jouw foto, maar je leert ook heel veel door te zien hoe de rest met de opdracht aan de slag is gegaan. 

Enthousiast? Schrijf je nu in!

Ben jij er klaar voor om beter te leren fotograferen? Schrijf je dan nu in voor onze fotocursus en ontdek hoe leuk het is om met fotografie bezig te zijn!